Le Caillou- pomerol 2001

Le Caillou; een super Pomerol uit het mooie jaar 2001.
Nu in de winkel voor de TOP prijs van € 20,00 per fles.

Be there or be square…

foto

Le Bon Mangeur

Afgelopen weekend gegeten bij Le Bon Mangeur in downtown Scheveningen. Le Bon Mangeur wordt gerund door het bevlogen ondernemersechtpaar Patricia en Theo Pronk. Een leuk huiskamerrestaurant met een keuken die nooit teleurstelt, zeg ik uit ervaring. De Franse basis met af en toe een Aziatisch uitstapje verraden de internationale ervaring van de eigenaren.
Vooraf verse Schotse zalm met soufflé van snoekbaars, spinazie en beurre blanc. Mooi in balans; zalm nog licht rosé, soufflé volgens het boekje, aardse tonen van de spinazie en de beurre blanc geeft een klein zuurtje.
Als hoofdgerecht, buiten de kaart om, patrijs. De lekker sappige patrijs is gevuld met eendenlever en cèpes. Extra stukje gebakken eendenlever, verse beetgare linzen, stoofpeertje en een puree van knolselderij maken deze schotel af.
In het glas de Rubicon 2001 van Niebaum Coppola, Rutherford, Napa Valley, California. Even wakker worden in het glas, maar dan prachtige rijpe kersen/bramen/licht vanille/toasting in de neus en een zeer lange fluwelen afdronk met aangename tannines.
Het was weer top bij Le Bon Mangeur!

Top Bourgognes.

Nu in de winkel een grote collectie Bourgogne wijnen met beschadigde etiketten, maar TOP niveaus.

Tegen belachelijk lage prijzen!

Wees er snel bij in de Reinkenstraat….

foto

Le Restaurant

Inmiddels al weer twee weken geleden, maar ik wilde het u toch niet onthouden: mijn diner bij Le Restaurant in Amsterdam.
Het chique en sfeervolle huiskamer restaurant midden in de Pijp van patron cuisinier Jan de Wit zit standaard iedere dag vol en serveert enkel één menu van vier gangen. Rijkelijk amuse beleid waarbij vooral de macaron van inktvis met makreel het vernoemen waard is. Wat een mooie zachte structuur van de macaron en intense smaak van de makreel.
Het tussengerecht in het menu was een combinatie van zeeduivel, romanesco, “Bolognese”, cashewnootjes en schaaldieren emulsie. Goede cuisson van de sappige zeeduivel, Bolognese gemaakt van kalfssukade met wat al dente lintpasta en de romanesco/cashewnootjes voor de bite. Een mooie en creatieve interpretatie!
Het hoofdgerecht bestond uit tamme eendenborst, beetgare quinoa met olijf en brunoise van groentjes, puree van kikkererwt, jus van Ras al Hanout en een enigszins overbodige maar erg zacht gegaarde inktvis. Al met al een super schotel!
Jan de Wit, zelf niet in de keuken, loopt in koks tenue in het restaurant rond en regelt voornamelijk het wijngedeelte. Veel wijnen op de kaart zijn door hem zelf uitgezocht en van vaak kleinere (biologische/biodynamische) producenten. Wij kozen de Chassagne Montrachet Morgeot van Christophe Buisson uit 2009. Een elegant glas chardonnay met licht terroir, exotisch fruit en een enorme lengte.
Op vrijdag- en zaterdagavond vaak weken van te voren vol geboekt, maar op de andere door de weekse dagen is er her en der nog wel een plekje te bemachtigen.

Vega Sicilia

Net binnen!
Van het tophuis Vega Sicilia: diverse jaargangen Alion en Valbuena tegen scherpe prijzen.
Wie het eerst komt…

Esp

Riva

Gisteravond gegeten bij Riva in Amsterdam.
Mooi, modern glazen pand op een ponton op de Amstel met spectaculair terras. De eigenaar van Riva is dezelfde als die van brasserie Dauphine, hetgeen toch een begrip is in Amsterdam.
Leuke, aantrekkelijk geprijsde menukaart gebaseerd op de Franse keuken met uitstapjes naar Azië en het Midden Oosten.
Vooraf de gefrituurde softshell crab met venkel en nam jin dressing. Lekker sappige krab die super krokant van buiten was. Venkel licht gegaard en tiède geserveerd laat de anijstonen goed aansluiten bij de dressing die een mooie balans heeft in zoet, zuur en pittig. Lekker gerechtje!
Als hoofdgerecht pijlstaartinktvis gevuld met paella en chorizo geserveerd met een bouillon van schaaldieren en saffraan.
Paella mag iets hoger op smaak door toevoeging van wat meer chorizo, maar is lekker kruidig door de saffraan. Inktvis is geenszins chewy en combineert uiteraard goed met de paella. Mooie presentatie met wat mosselen en venusschelpen doet de rest.
Alle wijnen op de wijnkaart hebben een vaste opslag van € 15,00 en dat zorgt voor goede wijn prijzen. Wij dronken de Bernardus chardonnay van Pon voor € 36,50 hetgeen zeker € 20,00 goedkoper is dan bij veel collega restaurants.
Kortom, Riva is een goede aanwinst voor horeca Amsterdam!

Wilt u uw oude en exclusieve wijn verkopen?

Dan bent u aan het goede adres!

Voor een enkele fles, kist tot zelfs uw volledige wijnkelder geven wij een gratis taxatie.
Uw hele wijnkelder verkopen is bij ons dus geen probleem. Wij nemen ook de “eenvoudigere” flessen mee zodat u daar niet mee blijft zitten. Dit in tegenstelling tot andere wijnhandelaren en wijn veilinghuizen die vaak alleen aan “cherry picking” doen.

Een ophaling in de hele Benelux regelen wij kosteloos en wanneer u dat uitkomt. Uiteraard kan de betaling altijd cash.

Wij zorgen voor een discrete afhandeling en geven de beste prijs voor uw wijn.
Kortom, Pavie Wines & Gifts is het enige serieuze adres indien u uw wijnvoorraad wilt verkopen!

Uw wijn verkopen via internet is bij ons geen enkel probleem. Stuur geheel vrijblijvend uw wijnlijst toe naar info@pavie.nl of bel ons op nummer +31 (0)70-35 60 805

foto

Harbour Club Amsterdam

Afgelopen zondag gegeten bij de Harbour Club te Amsterdam, een enorm pand met groot terras aan het Ij.
Prachtig ingericht op een on-Nederlandse wijze; het pand zou zo in New York kunnen staan. Mooie grote open keuken met dito fruits de mer display, twee grote restaurant gedeeltes, diverse bars voor aperitief en cocktails, lounge mogelijkheden en private dining. Wat een lef om in deze tijden dit te beginnen en inmiddels ook in Ibiza geopend hoorde ik van Mark de chef.
Ondanks het tijdstip van 15.30 (dat is het fijne van een doorlopende openingstijd) behoorlijk gevuld.
Vooraf oesters Tsarskaya, Zeeuwse Platte, Gillardeau en creuses uit Ierland. Supervers en mooi gepresenteerd. Ook nog een paar Rockefellers; de verse spinazie en lichtzure Hollandaise ging perfect met het ziltige van de vlezige oesters.
Als pièce mooie glazige kabeljauw krokant op de huid gebakken en royaal geportioneerd. Verantwoord geserveerd met alleen wat doperwtencrème, tuinboontjes en cantarellen. Eenvoudig, maar goed.
In het glas de 12th Man van Wirra Wirra uit Australië. Een krachtige chardonnay met veel tropisch fruit, hout en een enorme lengte.
De Harbour Club is zeker een aanwinst voor Amsterdam. Het eten is net zoals in Scheveningen en Rotterdam vers, kwaliteit, royaal en mooi gepresenteerd en de overall beleving is TOP.

Kerst in de winkel

Voor komende feestdagen zijn wij HET adres voor uw relatiegeschenken en passende wijnen voor bij het kerstdiner.
Naast champagnes ook veel grootformaten om de feestdagen spetterend door te komen.

De winkel is weer tot de nok gevuld.
Top wijnen voor top prijzen!

foto1

De koopjestafel is weer gevuld.

Hij is weer ram vol: onze koopjes tafel!

Bordeaux, bourgogne, nieuwe wereld, jong, oud en rariteiten….

Vind nu in de winkel voor weinig bijzondere wijnen.

Wilt u uw eigen wijn of wijnkelder verkopen?

Bel of mail ons: 070-3560805 / info@pavie.nl

Wij geven een gratis taxatie en betalen u de beste prijs!

foto