Vis aan de Schelde

Afgelopen maandag gegeten bij Vis aan de Schelde, één van de meest succesvolle vis restaurants, vlakbij de RAI aan de rand van het centrum in Amsterdam. Aankomst even chaotisch door de continue opbreking van het plein ervoor, maar de valet parking op de hoek is een uitkomst.
Frisse, lichte en levendige zaak met een half open keuken.
Tafels staan dicht op elkaar en dat geeft een gezellige sfeer.
Vooraf begonnen met een rijkelijke salade van lauwwarme, tiède geserveerde kreeft met grote eendenlever krullen. Kreeft is glazig en heeft een goede bite en combineert super met de zachte eendenlever krullen. Simpel, vers, en lekker fris aangemaakt met een mooie balsamico dressing.
Als hoofdgerecht Bouillabaisse. In twee niveaus gepresenteerd: onder de soep en daarboven apart geserveerd de vis en schaal-/schelpdieren. Kabeljauw, zalm, griet, scheermessen, gamba’s, mosselen en stukjes aardappel. Alles perfect van cuisson en hoog op smaak. De bouillabaisse zelf is krachtig en voorbeeldig van smaak. Perfecte uitvoering!
In het glas een Rueda uit 2012 van Belondrade Y Lurton, Castilla Y Leon. Super glas met stevige houtopvoeding en veel lengte.
Vis aan de Schelde is een populaire zaak, die werkt met kwaliteitsproducten creatief en correct gepresenteerd en een aanrader wanneer een keer in Amsterdam!

Grand Corbin Despagne

Feestje???

Nu in de winkel een prachtige fles van 18 liter:

Grand Corbin Despagne 2007, een Saint Emilion Grand Cru Classe in een unieke fles!

De fles alleen al is bijzonder, laat staan de 24 flessen wijn die het vertegenwoordigd.

Nu in de winkel om uw feest, receptie of opening in 1 keer van wijn te voorzien.

foto

Restaurant Karmozijn

Afgelopen week gegeten bij restaurant Karmozijn te Haarlem. Midden in de oude binnenstad ligt dit kleine Franse restaurant waar de chef/eigenaar een “one-man show” runt. Ontvangst, bediening, keuken en wijnadvies, alles doet hij zelf.
Op onze avond was het niet heel erg druk met twee tafels, maar dat wil niet zeggen dat de wachttijden van de gerechten behoorlijk lang opliepen. Eten bij de Karmozijn is een redelijk avondvullend programma.
Een kleine, beknopte kaart met een aantal voor-en hoofdgerechten die gebaseerd zijn op en geïnspireerd zijn door het seizoen en marktaanbod.
Vooraf een smaakvolle terrine van gerookte heilbot met rivierkreeftstaartjes, Hollandse garnalen en een curry dressing. Mooie presentatie, huisgerookte heilbot met delicate geenszins overheersende rooksmaak, lekkere lichtzure en pittige dressing en een ruime portionering. “What you see is what you get”, geen poespas, goede kwaliteitsprodukten op een eenvoudige wijze bereid.
Als hoofdgerecht een sappige kalfs ribeye mooi rosé op het bord met een ragout van zwezerik en paddenstoelen. Alles hoog op smaak, de eerste asperges van het seizoen, een bitterballetje van aardappelpuree met bieslook. Een mooie klassieke en wederom perfect uitgevoerde schotel.
Wijnen op de wijnkaart met een vaste opslag zorgen voor een sympathiek prijsniveau.
Een leuk adres in Haarlem waar je top kan eten, maar wel de avond ervoor moet uittrekken.

Testamatta

Ze waren uitverkocht, maar nu weer (beperkt) voorradig…

de topcuvee van Bibi Graetz: Testamatta.

100% Sangiovese, 18 maanden op Frans eiken en 6 maanden op de fles.

Een prachtige blockbuster uit de Toscane!

foto

Nieuwe aanwinsten

Afgelopen weekend een goede slag geslagen bij Veiling Sylvies te Antwerpen.
Komende dagen uitpakken en we zullen alles zo snel mogelijk in de winkel zetten.

Veel jong Bordeaux tegen zeer aantrekkelijke prijzen!!

foto

Mouton Rothschild 1998

Zojuist aangekocht uit een top kelder 3 mooie flessen Mouton Rothschild 1998.

Gave etiketten en hoog in de nek.

Nu in de winkel voor de juiste prijs!!

foto

Be there or be square…. #haagswijnhuis

Catch by Simonis

Afgelopen zaterdag gegeten bij de laatste zaak van Simonis in de Tweede Binnenhaven van Scheveningen: Catch.
Geen nummertjes, chaos en frituur, maar een stoer pand uit glas op getrokken met prachtig zicht op de jachthaven.
Lekker weer, dus een plekje op het terras gereserveerd. Kosten nog moeite zijn gespaard om de zaak in te richten en dat zie je. Mooie materialen, modern design, lekkere stoelen en een chique terras.
Op de kaart uiteraard veel vis, fruits de mer, sushi en sashimi, Bouillabaisse etc. voor prijzen die zeer schappelijk te noemen zijn. Simonis zit natuurlijk als vishandelaar bij de bron en dat is zeker aan de prijzen op de kaart terug te zien.
Wij namen vooraf wat Gillardeau oesters die mooi gepresenteerd werden met wat tabasco, citroen en rode wijnazijn met een sjalotje. Goed brood erbij, top!
Als hoofgerecht de salade (hele) kreeft. Mooie glazige stukken vlees lekker tiède op het bord tezamen met een salade en crème fraîche met Hollandse garnalen een super schotel.
De wijnkaart is uitgebreid, uiteraard veel wit, leuke keuzes per glas en ook is hier het prijsniveau zeer sympathiek te noemen. Wij dronken de Bernardus chardonnay van Pon per glas.
Kortom, Catch is zeker een aanwinst voor de haven en ik zal er, denk ik , regelmatig nog wel komen!

Montarel chardonnay

De lekkerste chardonnay van Nederland komt gewoon uit Leiden!

Van Rik van Heide bedrijven.

In de winkel voor € 12,00 en per doos 1 fles gratis.

Alle kenmerken van een Meursault maar dan veel voordeliger….

rik

Belloy 1961

Wat een waanzinnige wijn: Belloy 1961 !

Prachtig fruit, mooi in zuren en nog geen spoortje van vermoeidheid.
Ongelooflijk voor een wijn uit de Fronsac.

Nu nog 10 flessen in de winkel; wees er snel bij.

#steal #haagswijnhuis #wijn #bordeaux

Belloy

Ramonet 2012

Eindelijk zijn ze binnen: de wijnen van Ramonet 2012.

Zeer beperkte oplage na een erg moeilijke oogst in de Bourgogne, van alles een paar flessen. Dus wees er snel bij!

De Chassagne Montrachet, Batard Montrachet, Bienvenue Batard Montrachet, Le Montrachet, maar ook de Bouzeron zijn aanwezig in onze winkel op de Reinkenstraat 13 te Den Haag.

foto