Julius Bar &Grill

Afgelopen week gegeten bij Julius Bar & Grill op de Ceintuurbaan in downtown Amsterdam. Niet de gemakkelijkste plek om je auto te parkeren, maar na een paar rondjes gereden te hebben toch een plekje gevonden.
Het restaurant van Julius Jaspers (@smartcook, Top Chef etc.) heeft een kosmopolitische en gezellige uitstraling. Centraal in het restaurant de keuken met de “open fire grill” en twee Big Green Eggs waar de grill/barbecue gerechten live bereid worden. Ook niet te missen zijn de door Julius Jaspers zelf ontwikkelde curry- en barbecuesauzen die vrij dominant hele wanden vullen in het etablissement. Uiteraard ook te koop voor thuisgebruik.
Wij begonnen met de “Pulled Pork” sandwich met spekbokkingcrème. Een van oorsprong Amerikaans barbecue gerecht van varken, zacht gegaard totdat het bijna uit elkaar valt en makkelijk in malse stukken “gepulled” kan worden. Hoog op smaak, sappig en erg zacht vlees is het gevolg. Zo ook bij Julius, vermengd met de eigen barbecue saus op een krokante crostini geserveerd. Goed begin!
Het hoofdgerecht was de dry aged Black Angus rib-eye; mooi, gemarmerd vlees medium-rare gegrild met klassiek garnituur van coleslaw en crushed potato. Op verzoek een prima Béarnaise saus erbij en het is feest.
Er staan niet alleen vleesgerechten op de kaart, ook diverse vis en vegetarische gerechten zijn te bestellen.
De wijnkaart heeft een mondiaal karakter met een dertiental open wijnen en een speciale selectie van Julius met wijnen in een hogere prijscategorie.
Julius Bar & Grill is een goede aanwinst voor Amsterdam; een vernieuwend concept met kwalitatief goede producten op redelijk eenvoudige wijzen bereid!

Prachtige kunst

In de winkel hebben wij een prachtig collage werk hangen van Claire van Heukelom.
Claire maakt in opdracht passende kunstwerken zoals voor ons een tweeluik waarbij wijn centraal staat: etiketten, boeken, tekst, capsules.
Alles heeft zij er in verwerkt!

Ook geinteresseerd? www.clairevanheukelom.nl

foto

Wijnkelder Bordeaux

Afgelopen week een mooie wijnkelder gekocht met veel Bordeaux uit grote jaren.
De wand met kisten is weer gevuld!
Top wijnen tegen top prijzen.
foto
Wilt u ook uw wijn verkopen?
Wij geven een gratis taxatie van uw wijn, betalen de beste prijs en uiteraard altijd cash.
Bovendien nemen wij de hele wijnkelder over zodat u niet met de “eenvoudigere” flessen blijft zitten.
Aarzel niet en bel of mail ons!

Wereldmuseum

Afgelopen zondag geluncht bij restaurant Wereldmuseum gelegen op de begane grond van het gelijknamige museum aan de Maas te Rotterdam. Fraai uitzicht op de historische Veerhaven en absoluut één van mijn favoriete restaurants in deze stad.
Sfeervolle en luxe ambiance met veel objecten uit de museumcollectie. Een mooie open keuken zorgt voor een levendige zaak.
Als voorgerecht een prachtige combinatie van stevige tongfilet, mooi glazig gegaard met cèpes op twee manieren: gegrild en als crème. De aardse smaak van de paddenstoel sluit erg goed aan bij de delicate vis en de toevoeging van gedroogde Italiaanse ham idem dito. Alles hoog op smaak en mooi gepresenteerd. Top gerechtje!
De pièce bestond uit ribstuk van het Iberisch varken, Groningse wijngaardslakken en een worteljus. Ribstuk lekker sappig en mooi rosé. De wijngaardslakken gemarineerd in de knoflook en peterselie vormen een aangename tegenhanger van het vlees. Als garnituur meiknol, wortel en een luchtige aardappelschuim met mini aardappelblokjes gefrituurd. Alles prima van cuisson en visueel een plaatje.
Restaurant Wereldmuseum is een top restaurant in Rotterdam en het is wachten op de tweede ster

saké

Gistermiddag een mooie lunch gehad bij Yamazato, het Japanse restaurant op de begane grond in het Okura Hotel. Op zondag betekent dat topdrukte in dit rustgevende en klassiek Japans ingerichte restaurant.

Geen probleem, want de dames in originele kledij geven een snelle en professionele service.

We begonnen met een assortiment van sushi en sashimi; wat een feest! Voor mij is Yamazato met recht de beste plek in Nederland hiervoor. Supervers, een onovertroffen kwaliteit en creatief gepresenteerd. Zalm, vuurrode tonijn, hamachi, octopus, soft shell crab, gefrituurde garnalen in een inside outside roll. Alles kwam voorbij en was geweldig.

Als hoofdgerecht een lak doos met als hoofdbestanddeel gefrituurd varkensvlees. Daarnaast een misosoep, zoetzure salade, 2 sausen: 1 op basis van wasabi en 1 op basis van pruimen en allerlei kruiden, gekruide sticky rijst en wat rauwkost. Verfijnd, vol van smaak en mooi in harmonie met elkaar.

Naast meer traditionele/standaard keuzes geeft de wijnkaart ook de mogelijkheid tot een ruime keuze aan saké. Warm of koud en grotendeels per glas (of houten boxje) te verkrijgen.

Een super totaal beleving: Yamazato blijft hét adres voor een Japanse lunch of diner.

Nuits St. Georges Aux Lavières 1998

Afgelopen week gegeten bij In Den Doofpot, een fijn adres in een oud historisch pand midden in het centrum van Leiden.

Bekend om zijn uitgebreide wijnkaart waar vooral Bourgogne rood en wit met alle grote namen vertegenwoordigd zijn. Hét adres om eens één van de geweldige wijnen van Coche Dury te drinken voor ook nog eens een allerzins acceptabele prijs. Wij gingen voor een ander groots huis: Leroy. De Nuits St. Georges Aux Lavières 1998 was een fantastisch glas; mooi terroir, ingetogen fruit, uitgebalanceerde zuren en een mega afdronk. Wat een wijn!

Van de kaart vooraf de gemarineerde wilde zeebaars gekozen. Frisse citrus tonen deden de rauw gemarineerde vis erg goed op het bord. Een crème van roomkaas en oester had een mooi zalvend effect, maar mocht van mij wel wat ziltiger overkomen. Kleine groentjes zoetzuur gemarineerd zorgden voor extra fraîcheur. Goed begin…

Als pièce lende van Hollands rund van de Big Green Egg met (uiteraard) Béarnaise saus. De lende had een goede cuisson en was lekker sappig. De erbij geserveerde sukade was hoog op smaak, super krokant van buiten en zacht van binnen. De eerste asperges, wat puree en paddenstoelen en je hebt een klassieke, goed bereidde schotel. Geen verrassingen op het bord, maar top eten door gebruik van kwalitatief hoogstaande producten.

In Den Doofpot is één van de top restaurants van Leiden!

La Rive

Afgelopen week een mooi diner gehad bij La Rive in het Amstel Hotel. Eerst even in de nieuw verbouwde hotelbar een goedgemaakte Negroni gedronken alvorens we afdaalden naar het restaurant.

Klassiek en grandeur bij binnenkomst en aan tafel een mooi uitzicht op de Amstel.

Stevige prijzen op de kaart die bestaat uit een tweetal menu’s: Rive Gauche en Rive Droite.

Vooraf begonnen we met paling uit de Oosterschelde; lekker dik en sappig. Een gazpacho van groene tomaat en diverse groene kruiden vormde een mooi tegenwicht voor de vette paling. Daarnaast crème fraîche en een kleine tartaar van de groene tomaat. Frivool gepresenteerd met diverse kruiden en bloemen was dit een aangenaam voorgerecht met pure smaken.

Als hoofdgerecht Wagyu no9 met een perfecte cuisson. Naast de filet ook stoofvlees van de schouder van de Wagyu. Als garnituur een crème van waterkers, een taartje van aardappel fondant en kleine zoetzure cherry tomaatjes voor de fraîcheur. Mooi in balans en samen met een geconcentreerde jus van het vlees geparfumeerd met laurier een super schotel!

Samen met een zeer correcte en charmante bediening blijft La Rive één van de topadressen in Nederland!