De Witte Zwaan

Afgelopen week gegeten bij restaurant De Witte Zwaan in het oude centrum van De Bilt. Een klein, strak en modern ingericht restaurant met aan de achterkant een heerlijke binnentuin waarbij het diner buiten gebruikt kan worden.
De jonge enthousiaste chef/eigenaar Timo Agterberg heeft sinds vorig jaar keuken technisch het één en ander omgegooid op de kaart. Twee rubrieken: de Chef’s Specials, waarbij de chef zijn creativiteit en originaliteit in de gerechten kwijt kan en de Klassiekers, de meer klassieke bistro gerechten.
Vooraf de twee bereidingen van eendenlever: een terrine en gebakken. De terrine is hoog op smaak en lekker smeuïg en de gebakken versie is stevig en van een top kwaliteit. Daarbij een grote verscheidenheid aan pompoen: een cillinder gevuld met pompoen ijs, gel, vers, puree en een sponge cake. Prachtig om te zien, maar de zoete tonen overheersten wel erg in het geheel en de pure smaak van pompoen kwam niet echt naar boven.
Al hoofdgerecht een Klassieker. Kalf als trio gepresenteerd: zwezerik, haas en slavink. Perfecte cuisson, sappig, zwezerik goed krokant en zacht van binnen. Passend garnituur van beetgare groene asperge, meiknol, lente ui en knolselder puree. Prima!
Wijnkaart bevat een niet erg spannende, maar verantwoorde collectie die bovendien grotendeels (ongeveer 20 soorten) per glas te verkrijgen zijn.
Kortom, een fijn adres wanneer een keer in de buurt van De Bilt!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>