Hanting

Afgelopen zondag gegeten bij Hanting in de Prinsestraat te Den Haag.
Hanting is een chique, modern en sfeervol restaurant dat de Franse en Aziatische keuken op hoog niveau op succesvolle wijze combineert, maar daarnaast ook nog een stapje verder gaat. Naast balans in presentatie, geur, structuur en smaak gaat de chef ook uit van balans in Qi (lichaamsbalans) waarbij o.a. Yin en Yang een rol spelen.
Naast een speciaal Chinees Kruiden Menu waar bovenstaande filosofie goed tot zijn recht komt ook een a la carte kaart met kleine gerechten.
Ik begon met Sockeye zalm. Spannend gerechtje waarbij de Aziatische kruiden en ingrediënten subtiel tot hun recht kwamen. Zalm is rauw en gemarineerd in rode biet en citrus. Hollandse garnalen in een klein hoorntje van gelei met sesam en diverse Chinese kruiden. Een krokantje van appel en zeewier zorgt naast wat frisse radijs voor een mooie crunch. Het erbij geserveerde ijs van komkommer en basilicum sluit mooi aan.
Vervolgens griet; de griet is gelakt met tal van kruiden en soja en heeft een mooie glazige cuisson. Daarbij scheermesjes met miso in de schaal gepresenteerd. Als begeleiders gedroogde mango met rode peper, flensjes met zeewier, radijs, lente ui, krokantje van zwarte bonen en een schuim van witte curry. Zoet, zuur, pittig en bitter. Alles is vertegenwoordigd en goed in balans in deze mooie gepresenteerde schotel.
Hanting is een TOP adres!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>