Mamma Kelly

Afgelopen week gegeten bij Mamma Kelly: de nieuwe hotspot van Den Haag. Mamma Kelly ligt op industrie terrein de Binckhorst aan de rand van deze stad. Gevestigd in het voormalige ketelhuis van de Caballerofabriek. Een stuk terrein waar veel bedrijven en creatieve organisaties inmiddels hun intrek al hebben genomen.
Mamma Kelly speelt daarmee in op de trend om restaurants in te richten in oude fabrieken, garages of loodsen. De industriële setting is zeker wel geslaagd en spectaculair te noemen. Twee hoge en grote restaurant ruimtes waarbij de pijpen en buizen allemaal in takt zijn gelaten. Vanuit de open keuken worden brasserieachtige gerechten geserveerd waarbij kreeft en kip een hoofdrol spelen.
No nonsense, “nouveau ruig” of hoe je het ook wilt noemen.
Vooraf de halve kreeft Thermidor: sappig en stevig kreeftenvlees, volle smaak van een goede Hollandaise en crispy door de gegratineerde kaas. Beetje aangemaakte salade. Prima!
Als pièce de kip in zijn geheel op klassieke wijze bereid met citroen en peterselie. Ook de kip is sappig en top van smaak. Aan een soort spit gepresenteerd op een Staub bord en geserveerd met de (beroemde) friet van Haagse frietbakker Jack Sackman.
Wijnkaart is wat voorspelbaar, weinig gevarieerd en duidelijk van één wijnleverancier. Dat is jammer.
Al met al is Mamma Kelly echter zeker wel een aanwinst voor Den Haag!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>